Shop Mobile More Submit  Join Login

Nyhetsbrev v.13

Journal Entry: Sun Mar 27, 2016, 3:30 PM


Viktigt!
:bulletyellow: Vi eftersöker kalendarium-ansvarig, skicka ansökan till petrova
:bulletyellow: Vi eftersöker chatt-ansvarig, skicka ansökan till petrova:bulletblue: VECKOBREV

:bulletblue: Vill du plugga foto? Lista på utbildingar år 2016!
:bulletblue: Kontakt sökes 2016
:bulletblue: Länka på tema gul
:bulletblue: Feature på tema solsken
:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v.12-13
:bulletblue: Bubblare v.12-13
:bulletblue: Nya medlemmar
:bulletblue: Födelsedagar
:bulletblue: Födelsedagsfeature
:new: Veckans fråga!


Något du vill dela med dig av i nyhetsbrevet?

Skicka en note till gruppen. Kan gälla vad som helst.
Exempel: Fått ett nytt jobb? Kommit in på utbildning? Blivit publicerad? Ställer ut dina verk? Osv?
VECKOBREV

Då är nästan påsk helt över och vi har gått in i sommartid och förlorat en timme i år igen. Jag själv gick och lade mig klockan 2 bara för att inse att jag egentligen gick och lade mig 3... gjorde någon annan en miss, kanske kom fel tid till en träff eller annat sådant där som händer när vi leker gud med klockan?

Kul att se att flera av er besvarade frågan förra veckan, det är en ny i slutet av detta nyhetsbrev som jag hoppas att ni är lika intresserade av att besvara. Spännande för övrigt att läsa att så många av er pysslar med flera medium!

I och med denna vecka lämnar vi mars och tar ett raskt kliv in i april, det innebär också att jag kanske har en nyhet om en till chatt-kväll fast denna gång för att prata om sagor och myter men det ska spikas helt med mina admins så tid kommer i nästa nyhetsbrev, bara en heads up så att ni vet!

Till sist. Mina tankar går till de i Belgien, Irak och Pakistan som förlorat någon i de avskyvärda självmordsbombsdåden de senaste dagarna, känns tungt och mörkt i världen med flyktingkris och oskyldiga folk som dör för att de är på fel plats vid fel tillfälle - själv känner jag mig hjälplös inför allt hat och mörker. Se till att krama de ni tycker om extra hårt och se till så att de vet att ni tycker om dem, man vet aldrig vad som kan hända och se till att sträck ut en hand till de som behöver det oavsett om ni känner personen eller inte för det behövs mer kärlek i världen som motpol mot allt det hemska :heart:

Ta hand om varandra,
petrova


Swedish Hi by nillemotesVill du plugga foto? Lista på utbildingar år 2016!

Här är en ultimat lista på allt från universitet och högskola till KY-utbildningar och folkhögskola inom foto, kolla HÄR


Swedish Hi by nillemotesKontakt sökes 2016

Kolla in och se om du hittar en vän, 10 stycken har än så länge sökt folk - allt från Umeå i norr till Lund i söder.

Årets inlägg där du kan söka allt från brevvänner och filosofi-vänner till bandmedlemmar och starta aktivitetsgrupp (ex. se på film) är nu uppe.  Inlägg HÄR


Swedish Hi by nillemotesLänka på tema GUL

Varje vecka har vi ett tema i nyhetsbrevet som du kan dela med dig en länk till (ny eller gammal spelar ingen roll) så får du en feature i nästa nyhetsbrev. Alla medium välkomnas!

Regler:
:heart: TEMA: GUL
:heart: max 1 per person
:heart: ny eller gammal deviation spelar ej roll
:heart: länka i kommentarerna (ej thumb)
:heart: senast söndag 3 april kl 23:00


Swedish Hi by nillemotesFeature på tema solsken

Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v.12-13

Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova  och får använda KoSa-stamp i sin description. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått KoSa så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

För att få KoSa gäller:
För KoSa är den tekniska nivån på ett verk viktig. Största delen av bedömningen är hur verket framställs, bland annat komposition, val och kombination av färger/icke-färger, perspektiv och beskärning samt intryck. Verket måste vara genomarbetat och välgjort för att övervägas. Även beskrivningen spelar in, och negativa kommentarer om verket drar ner intrycket och kan leda till att verket faller ur urvalsgruppen.

GabrielStahl, "Photo Montage - Baking for beginners"
Photo Montage - Baking for beginners by GabrielStahl
Motivering:
Ett snyggt, intresseväckande montage där många häftiga detaljer finns med! Varje bild i montaget ger en liten historia i sig självt, och väcker nyfikenhet på det färdiga resultatet. Varje detalj i bilderna visar på tålamod, planering och hårt arbete: figuren är uttrycksfull och väldesignad, köket är hemtrevligt inrett och har en realistisk ton som vi kan känna igen oss i. Snyggt utfört och fantastiskt jobb!


Swedish Hi by nillemotesBubblare v.12-13

Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova. Dessa väljs ut av Sjazna och godkänns av petrova. Dessa verk hamnar inte i Featured-galleriet och de får INTE använda KoSa-stamp. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått Bubblare så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

För att få Bubblare gäller:
För bubblare än den tekniska nivån inte lika viktig som vid KoSa, även om den har en viss betydelse. Vid val av bubblare är känsla, koncept, och intryck den största delen av bedömningen, även beskrivningen påverkar. Utmärkelsen är tänkt att vara ett steg under KoSa, och visar att konstnären är på väg uppåt i sin utveckling. Negativa kommentarer i beskrivningarna drar ner intrycket och kan leda till bortfall ur urvalsgruppen.

JanneFantastic, "Lasse som the Dude i Big Lebowski"
Lasse som the Dude i Big Lebowski by JanneFantastic
Motivering:
Lasse Åberg är en filur som mest troligt är känd för majoriteten av Sveriges befolkning på ett eller annat sätt. JanneFantastic har porträtterat denne ikoniska man som en karaktär ur filmen Big Lebowski med stil och spetsfundighet. Denna porträttering visar prov på en fin komposition, där bakgrundens färg och placering resonerar väl åt karaktären och ger verket ett tilldragande, harmoniskt intryck. Anatomi och pose är välgjorda och uttrycksfulla. Bravo!Swedish Hi by nillemotesNya medlemmar

Välkomna, jag hoppas att ni kommer trivas. Se till att läsa reglerna (länkade i er välkomst-kommentar på er profilsida) och om ni har några frågor på dessa så tveka inte att höra av dig till gruppen eller till petrova. Submissions och ansökningar godkänns 1 gång per vecka (oftast måndag) men kommentarer besvaras löpande. Om du uppgett din födelsedag till mig så kan det tag innan du hamnar på listan då jag uppdaterar den en gång i månaden men du kommer notifieras när du är med på listan.
:icondanielamolin: :iconjasutomu:


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagar

Stort stort STORT MEGA-GRATTIS TILL...
28 - Perzec och MustacheGazer
29 - Batmaaaaan, Ayumi-okashi och Echtaria
30 - kimuyama, Hepatice, BjornMagnusJ, Frikkan och GuenhyKitten
31 - Shaiyeh, Snoflingan85 och Sirius-4
1 - yellowtangerine / Yellowtangerine42 och mizzpig
2 - TsuruOkosugiCaspi, VermillionDesign och Merikai
3 - Latitude-64


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagsfeature!

Verken är utvalda av SaraLj. Om en deviant förekommer två gånger får hen feature 1 gång och om hen inte har några deviations så får hen inte heller någon feature. Medlemmar med verk i sitt galleri publicerade år 2013-2016 får feature.

VECKANS FRÅGA:
I vilka/vilket medium skapar du och varför?Besvara i kommentarerna nedan
Om du undrar vad som togs upp i förra nyhetsbrevet så kika HÄR.

Add a Comment:
 
:iconloulin:
Loulin Featured By Owner Apr 1, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Svar på frågan:
Jag jobbar i flera traditionella medier av olika anledningar. 
Traditionellt har det blivit dels eftersom det är vad jag är van vid sedan barnsben helt enkelt, och eftersom jag upplever en viss äkthetskänsla i papper och canvas som jag inte har upplevt de gånger jag provat det digitala. Dock är det viktigt att påpeka att det digitala mediet är lika legitimt som alla andra skaparverktyg. Det är upplevelsen som gör skillnaden. 
 
Blyerts är mitt huvudmedium mycket på grund av kontrollkänslan. Med blyertspennans lilla udd kan jag göra små och så många detaljer jag vill. Jag kan, i princip, få till vilken textur jag än vill ha med några väl valda drag med handen. Den känslan infinner sig inte lika lätt om jag satt med en pensel istället. Jag tycker också att det finns något väldigt vackert med gråskala, att det upplevs underskattat på något sätt och att jag använder allt mitt know-how för att både ständigt förbättra mina egna färdigheter och att visa att det går att skapa häftiga saker med hjälp av ett så enkelt verktyg. (Pretentiöst..... Neeeeejdå.....:giggle:)

Det blir naturligtvis också akvarell och akryl ibland. Då är det skönt att släppa en aning på mikrodetaljerna. En färgglad paus helt enkelt. Däremot måste jag tänka mer när jag jobbar med färg - vilka färger som passar ihop, vilken färg först, hur ska jag blanda rätt nyans, hur får jag effekten som jag vill... 

Med det sagt så hänger allt på motivet och idén i slutändan. Motiv och idé dikterar vilket medium som bör användas. Vissa saker passar enbart till blyerts och andra passar enbart i färg. Då är det bra att kunna jobba i flera olika medier så att man kan välja. :)
Reply
:iconbjnorberg:
bjnorberg Featured By Owner Mar 30, 2016  Hobbyist General Artist
Jag arbetar mest digitalt numera för det är enkelt att få en bra finish och göra om när något blir fel :) Innan tecknade jag med blyerts men kände att inspirationen svalnade och blev aldrig nöjd med det jag gjorde. Kommer nog börja testa med akrylfärg snart och se hur det verkar, om jag hittar utrymme någonstans i min lilla lägenhet ;)
Reply
:iconskogflickan:
Skogflickan Featured By Owner Edited Mar 29, 2016
Gjorde inte något miss, men kände mig väldigt sliten och förvirrad efter tidsomställningen. :sleep:

Jag gillar verkligen dina ord om de hemska terrorattackerna som hänt nyss, och flyktingsituationen i allmänheten. Jag skriver min masteruppsats om något inom flyktingstemat just nu och bedriver därför utförlig omvärldsbevakning och intervjuer folk som jobbar med flyktingar. Detta är ett väldigt emotionellt krävande arbete kan jag säga, men jag blir så glad över allt positivt, att få se att det finns människor som bryr sig helt enkelt. Idag läste jag mycket sorgligt igen, men din kommentar uppmuntrade mig! :hug:

Jag använder mig mest av traditionella medier. Det funkar bäst för mig med att få igång ett kreativt flöde med good old papper och penna. Och jag gillar akvarell väldigt mycket, eftersom det är en sådan mångsidig teknik. Det funkar att få väldigt starka, eller väldigt mjuka färger och intressanta övergångar samt effekter. Och så är det alltid lite grann så att man inte kan styra vattnet 100%, det tycker jag är spännande. :)

Och så har jag också en bild som kanske passar vill veckans tema :)
skogflickan.deviantart.com/art…
Reply
:iconpetrova:
petrova Featured By Owner Apr 3, 2016  Hobbyist
Tack :hug:

Spännande masteruppsats, du får gärna berätta mer om du vill/har tid :aww:
Reply
:iconnordiclynx:
NordicLynx Featured By Owner Mar 29, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Tema gul: nordiclynx.deviantart.com/art/…
Jag skapar mest med blyerts och akvarell, men jag gillar att testa olika tekniker :)
Reply
:iconjannefantastic:
JanneFantastic Featured By Owner Mar 28, 2016  Professional Artist
Åh! Vilken ära att en av mina Lasse Åberg-porträtt fått bubbla! Tackar, tackar!
Reply
:iconpetrova:
petrova Featured By Owner Mar 29, 2016  Hobbyist
Vårt nöje :aww: Fortsätt så!
Reply
:iconrockypockypuff:
Rockypockypuff Featured By Owner Mar 28, 2016  Hobbyist General Artist
Skapar mest i blyerts för att det är lätt att göra om om en gör fel. Ogillar även att färglägga dessa verk, då jag är rädd för att förstöra dem :(

Ritar även mycket digitalt även om jag inte riktigt gillar det, använder det mest för enkelhetens skull 
Reply
:iconhera-of-stockholm:
Hera-of-Stockholm Featured By Owner Mar 28, 2016
Tack för featuren!  Green Heart Icon by Angelishi  Här kommer Gult: fav.me/d5ltgdg

Och veckans fråga - jag skapar digitalt i datorn, eftersom jag inte har plats för allt som behövs om man vill hålla på med kladdiga färger. Annars har jag jobbat med olja tidigare. Kameran kommer fram då och då också.
Reply
:iconmisspoe:
MissPoe Featured By Owner Mar 27, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Tema gul: pre15.deviantart.net/99c5/th/p…

Veckans fråga: Jag skapar i huvudsak med pennor och akvarell. Dels för enkelheten men också för renligheten. Jag tenderar till att söla med både olja och akryl, men eftersom jag målar i mitt vardagsrum så undviker jag dom medierna. Hade jag haft en ateljé så hade jag säkert målat mer på canvas.
Sedan försöker jag lära mig digitalt lite mer eftersom man kan lyfta traditionella verk så man får den slutfinish man vill ha men inte kan åstadkomma med bara händerna.
Reply
:iconpetrova:
petrova Featured By Owner Apr 3, 2016  Hobbyist
Du behöver länka till deviation-sidan, inte direkt till bilden - tänk på det nästa gång :aww:
Reply
:iconmisspoe:
MissPoe Featured By Owner Apr 3, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Åh jag trodde att jag gjorde just det. :o
Reply
:iconsaralj:
SaraLj Featured By Owner Mar 28, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Känner igen det där med oljefärg, jag har samma problem. Upplever att det är svårhanterat och segt i jämförelse med akvarell. Om du hade den möjligheten skulle du vilja arbeta mer med olja?
Reply
:iconmisspoe:
MissPoe Featured By Owner Mar 28, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Jag håller med. Det är svårt att tona färgen snyggt på duken också när vartenda penseldrag syns. Det jag gillar med akvarell är att det kan se väldigt "molnigt" ut.
Ja det hade jag nog. Jag har allt som behövs för det, förutom en lämplig plats att måla på.
Reply
:iconsaralj:
SaraLj Featured By Owner Mar 30, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Ja verkligen, instämmer helt.
Synd, en lämplig plats är nog egentligen allt som behövs. Oljefärg är svårhanterligt, men det blir ju så fantastiskt när man väl har lärt sig hantera det.
Reply
:iconmisspoe:
MissPoe Featured By Owner Mar 30, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Ja precis..... Säger jag som aldrig gjort en snygg oljemålning. xP
Reply
:iconsaralj:
SaraLj Featured By Owner Mar 31, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Inte jag heller!
Reply
Add a Comment:
 
×

:iconkingdomofsweden: More from KingdomOfSweden


More from DeviantArtDetails

Submitted on
March 27, 2016
Link
Thumb

Stats

Views
383
Favourites
1 (who?)
Comments
17
×